Ragu' alla bolognese
For at lave en lækker bolognese med masser af smag, er det vigtigt at du ikke kun bruger oksekød da det ikke har så meget smag i sig. Udover oksekød bruger jeg også hakket gris og hakket kalv og gris. Når jeg laver bolognese derhjemme, laver jeg altid en stor potion - så jeg altid har et par portioner i fryseren :)
Her er mit bud på en god bolognese:
Ingredienser:
- 500 gram hakket oksekød (14-18%)
- 500 gram hakket kalv og gris
- 500 gram hakket gris
- 6 mellem løg, fint hakket
- 7-10 fed hvidløg, fint hakket
- 1 helt bundt bladselleri, fint hakket
- 6 gulerødder, fint hakket
- Bacon/Pancetta
- Rødvin
- Tomatpure dobbelt koncentrat
- 400 gram italienske dåsetomater (pelati)
- Salt og peber, smag til
Fremgangsmåde:
- Skær løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder. Steg dem godt møre i en stor gryde.
- Tilsæt bacon og 500 gram kød ad gangen, indtil alt kødet har fået farve og er godt stegt.
- Tilsæt tomatpuré og pelati. Skyl dåserne med vand og tilsæt gerne ekstra vand i gryden. Tilsæt rødvin efter smag.
- Lad det simre i 3-4 timer.
Servering:
- Kog spaghetti, og gem noget af pastavandet.
- Vend din ragu og spaghetti i det gemte pastavand.
- Server med masser af Grana eller Parmesan.
- Anbefalet vin: Ripasso Campotorbian fra huset Provolo.
Tag mig gerne på instagram eller facebook, hvis du bruger min opskrift
Boun appetito
Sopra tutto